logo Feestverhuurder

4 tips voor de perfecte sportdag

on dinsdag, 19 juli 2016. Posted in Blog

Een sportdag is een geweldige dag voor jong en oud. Met elkaar bewegen, samenwerken en natuurlijk een hoop plezier beleven! De uitdaging bij het organiseren van een sportdag is om iedereen tevreden te houden. Om u op weg te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor inspiratie voor een geslaagde sportdag!

# 1 Stormbanen

4 tips voor de perfecte sportdag   De Feestverhuurder   StormbaanStormbanen, een feest voor jong en oud! Een stormbaan is een groot luchtkussen met hindernissen. De bedoeling is dat de deelnemers zo snel mogelijk aan de andere kant van de stormbaan komen. Niet gemakkelijk op een luchtkussen met allerlei obstakels. Een goede workout waar iedereen goed moe van wordt!

U kunt het voor de sporters extra uitdagend maken door hen als individu of team binnen een bepaalde tijd over de stormbaan te laten klauteren. Maak het nog lastiger door personen aan elkaar vast te binden of de stormbaan nat te maken.

# 2 Voetbal

4 tips voor de perfecte sportdag   De Feestverhuurder   VoetbalveldHet wint geen originaliteitsprijs, maar een potje voetbal blijft een van de meest populaire sporters. Teamsporten spreken mensen altijd aan, zo kunnen ze samen een prestatie neerzetten. Voetbal is een voor de hand liggende optie, maar ook andere sporten zoals handbal, volleybal of hockey zijn mogelijk. Voetbal is wel de meest 4 tips voor de perfecte sportdag   De Feestverhuurder   Goal 2bekende van deze sporten zal daarom zorgen voor leuke en spannende potjes! Met wat lint en paaltjes kunt u gemakkelijk een veld maken. Een andere leuke optie is een opblaasbaar voetbalveld of opblaasbaar goal.  Dat scheelt u veel werk, in een handomdraai heeft u een volledig en veilig voetbalveld.

4 tips voor de perfecte sportdag   De Feestverhuurder   Reuzejenga

# 3 Competitie spellen

Maak de sportdag wat spannender met competitie spellen. Personen die fysiek sterk zijn winnen vaak de sportdag. Minder sportieve deelnemers haken daardoor sneller af en zijn gedemotiveerd. ‘Wie niet sterk is, moet slim zijn.’ Zorg daarom ook dat deelnemers hun hersenen kunnen gebruiken op een sportdag. Maak het interessant voor lichaam én geest. Ook deze spelen dragen bij aan de teamgeest. De mogelijkheden voor deze spellen zijn eindeloos. Denk aan Mikado XL, Reuzejenga of de ouderwetse skiloop.

# 4 Bijzondere spellen

4 tips voor de perfecte sportdag   De Feestverhuurder   SuperdartboardAls u echt uitgebreid wilt uitpakken met uw sportdag dan kunt u er voor kiezen om nog extra spellen te plaatsen. Normaal bestaat een sportdag voornamelijk uit spellen waarbij gerend wordt of met een bal gespeeld. Hoe leuk is het om ook andere spellen te plaatsen die men anders nooit doet. Kijk wie het beste zijn evenwicht kan houden met het Gladiatorspel. Wie is de beste darter met het Superdartbord? En wat dacht je van een potje Limbodansen? Wilt u echt uitpakken ga dan voor een spannende zeskamp! Met deze extra bijzondere spellen verrast u de deelnemers gegarandeerd en u biedt hen iets nieuws en uitdagends. En is dat niet het doel van een geslaagde sportdag? Mensen hun grenzen laten opzoeken op het gebied van sport en spel?

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast