logo Feestverhuurder

Vijf tips voor een geslaagd Halloweenfeest

on maandag, 10 oktober 2016. Posted in Blog

De zomer is voorbij! Tijd om ons klaar te maken voor leuke feestjes in de herfst. Halloween is een van de feestjes die is overgewaaid uit Amerika. We vieren het hier nog niet zo uitbundig, maar een goede reden voor een gezellig en spannend feestje is natuurlijk niet weg!

Maak van uw Halloween feest een succes met deze 5 tips!

1. Muziek!

Bij een Halloweenfeest hoort natuurlijk spannende en spooky muziek. Maak voor uw feestje twee afspeellijsten. De eerste lijst bevat muziek die niet te opvallend aanwezig is, maar wel de stilte doorbreekt. Deze muziek is ideaal voor bij de deur als kinderen langs komen voor ‘Trick or Treat’. Maar ook voor een aparte ruimte waar uw gasten zich even kunnen terugtrekken.

Een aantal voorbeelden voor deze afspeellijst: 

 

Maak voor het feest zelf een tweede afspeellijst. Gebruik hier klassiekers voor zoals:

 

 Maar ook moderne nummers zoals:  

 

Ook is het leuk om wat korte film en serie theme’s tussen de nummers te zetten zoals:

 

 

Alles bij elkaar wordt heeft u de ideale mis voor een avondje griezelen!

2. Aankleding

Vijf tips voor een geslaagd Halloweenfeest   De Feestverhuurder 7De muziek is voor gezorgd. Maar muziek alleen maakt nog geen Halloween. Doe de gordijnen dicht en dim de lichten. Doe een zwart kleed over de meubels en een kandelaar met kaarsen hoort natuurlijk op tafel. Geef witte kaarsen met nepbloed een extra griezelig effect. Verstop buiten bij de deur een doodshoofd. Je hebt doodshoofden die reageren op beweging. Zo krijgen je gasten gelijk een mooie welkomstschrik!

Drapeer wat spinnenwebben over de zwarte kleden met hier en daar een spinnetje. Verspreid door het huis attributen zoals afgehakte vingers, skeletten, heksenketels, vleermuizen en zwarte rozen. Omdat Halloween steeds meer gevierd wordt in Nederland hoeft u echt niet naar een speciaalzaak. Bij de Xenos, Action en andere low budget winkels kunt u vaak genoeg goedkoop inslaan.

Voor de kinderen is het leuk om een springkussen neer te zetten wat past binnen het thema, zoals een Kasteel Springkussen. Daarop kunnen ze lekker hun energie kwijt!

Oh en vergeet natuurlijk niet de pompoenen! Wilt u echte pompoenen gebruiken, bekijk dan de video hieronder hoe u een pompoen uitholt.

Ook van karton kunt u erg leuke pompoen versieringen maken, bekijk hieronder de video!

3. Eten

Vijf tips voor een geslaagd Halloweenfeest   De Feestverhuurder 14Voor de innerlijke mens moet natuurlijk ook goed worden gezorgd tijdens Halloween. Marks en Spencer in Amsterdam en Den Haag hebben altijd een uitgebreid assortiment aan Halloween eten. Denk hierbij aan Spook, vleermuizen of schorpioenen chips. Kiekjes in de vorm van heksenvingers, doodshoofden en ga zo maar door.

Woont u niet in de buurt van een van deze steden of wilt u graag zelf wat lekker maken? Dan zijn er genoeg recepten te vinden voor zowel zoete als hartige lekkernijen voor op uw feest.

Ook heerlijk voor zowel de kinderen als volwassenen is suikerspin! Zeker als de suikerspin griezelig groen is!
Bekijk hier de combideal voor het Kasteel Springkussen én groene suikerspin!

4. Kostuums

Vijf tips voor een geslaagd Halloweenfeest   De Feestverhuurder 3De sfeer is gezet. U heeft de muziek, de aankleding en het eten en dan komt het moeilijkste: wat trekt u aan?

Bij zaken zoals de Primark kunt u tegenwoordig voor weinig geld kleding voor Halloween kopen. Maar misschien heeft u alles wat u nodig heeft wel in uw eigen garderobe! Bekijk de onderstaande video voor wat inspiratie!

5. Game time!

Het soort spelletjes oor uw Hallowenfeest is natuurlijk afhankelijk van uw gasten. Naast de ‘Trick or Treat’ is voor kinderen het eerder genoemde Kasteel Springkussen altijd een groot succes. Daarnaast zijn er genoeg spelletjes de bedenken die de kinderen heerlijk zullen bezighouden. Een aantal voorbeelden:

De Heksenkelder

Maak van te voren glazen potjes klaar gevuld met vreemde dingen. Denk hierbij aan erwtjes, paddenstoelen, gekookte spaghetti, veertjes, gel. U kunt de kinderen geblinddoekt laten voelen en raden wat het is of laat ze namen verzinnen voor de inhoud van de potjes. Erwtjes worden heksenkeutels, gekookte spaghetti hersenen, etc.

Spokendans

Maak kleine ballonnen en bind over iedere ballon een stukje wit laken. Teken ogen op de lakens en het zijn opeens spookjes. Iedereen krijgt een spookje en probeert het spookje zo lang mogelijk te laten vliegen door hem omhoog te blazen. Degene die zijn of haar spookje het langst laat vliegen is de winnaar.

Vijf tips voor een geslaagd Halloweenfeest   De Feestverhuurder 10
Ook voor volwassenen zijn er leuke spellen te bedenken die binnen het thema passen. Met een klein groepje s Cluedo natuurlijk goed voor vermaak. Maak het echter door het spel Murder Mystery Game te spelen. Hiervoor maakt u kaartjes voor alle gasten met daarop de rol die ze die avond moeten spelen. Net als bij Cluedo is er één de moordenaar. Gedurende de avond probeert iedereen er achter te komen wie dat is.

Bekijk hier welke moordverhalen u kunt gebruiken.

De voorbereidingen zijn gedaan. De muziek staat aan, het huis is versierd en de hapjes staan klaar. U als gastheer of gastvrouw ziet er geweldig uit in uw kostuum en ook voor entertainment is gezorgd. Niets staan een griezelige en gezellige avond nog in de weg!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast